Inför besöket

Tosselillakartan

Behöver du lite mer fågelperspektiv på tillvaron? På Tosselillakartan kan du se var de olika aktiviteterna ligger i förhållande till varandra, så du kan planera ditt besök in i minsta detalj!

Se hela kartan


karta bild

Bra att veta

Ska du besöka Tosselilla för första gången?
Här är några saker som kan vara bra att känna till inför besöket.

Betalning

Boka och betala dina biljetter online via vår webbshop. Vid biljettköp på plats i parken tillkommer en administrativ avgift på 50 kr utöver biljettpriset. Inne i parken kan du betala med kort på alla försäljningsställen. Du kan ta ut kontanter i Informationen och Prylboden. På några av våra matställen sköts beställning och betalning via appen WEIQ Order, scrolla ner för mer info. Du behöver 10 kr-mynt till våra värdeskåp samt till våra trampbåtar och kanoter (på båtarna får du tillbaka myntet när båten returneras). Vi tar ej American Express eller Dankort.

Parkering

Parkeringsavgift är 50 kr per bil och dag. Betalning sker via Parkster, EasyPark eller Apcoa Flow. Det finns även betalautomater vid entrén. Ditt registreringsnummer avläses automatiskt av systemet.

Rökförbud

Rökförbud på allmänna ytor råder på Tosselilla. Rökare är hänvisade till särskilda rökzoner (se kartan).

Förvaringsskåp & skrindor

Förvaringsskåp finns i Vattenlandet. Dessa kostar 10 kr. Tosselilla ansvarar ej för inlåsta föremål. Skrindor finns att hyra vid informationen OBS! Begränsat antal, först till kvarn gäller. Vi rekommenderar att du bokar skrinda online via vår webbshop.

Poolerna

Flertalet av våra pooler är tempererade. Solstolar finns att låna gratis. Badvärdarna övervakar poolområdena. OBS! Poolerna har olika djup; 0,70–1,20 m. Se markeringar vid poolerna. Plaskdamm finns för de minsta. Ej simkunniga barn måste ha flythjälp och vara under uppsikt av vuxen. Våra badvärdar har begränsad möjlighet till uppsikt över alla badande. Därför är det viktigt att föräldrar och målsmän bevakar egna familjemedlemmar. Du som förälder är alltid ansvarig för ditt barn.

Sjön

Observera att sjön är 1,70 m djup. Det finns kanoter och båtar att ro ut med, men använd flytväst. Mynt behövs till båtarna, men återfås efter användandet.

Badkläder

Det är endast tillåtet att bada i baddräkt, bikini, burkini, badshorts eller badbyxa, inga underkläder under badkläderna. För allas trevnad bör små barn ha badblöja. Ett begränsat utbud finns att köpa i Prylboden.

Badvärdar

Badvärdarna har rätt att avvisa gäster som ej följer gällande anvisningar. Tosselillas badvärdar har genomgått utbildning i hjärt- och lungräddning samt sjukvård. Vi påminner om att det alltid är föräldrarnas skyldighet att ansvara för sina barn.

Go-cart

Du måste vara minst 150 cm lång (120 cm på Rookie Go-cart) för att köra, och ha hjälm, tröja och skor på dig. Go-cart-banorna stängs vid regnväder pga säkerhetsrisk. Det ingår 2 åkturer med gocarten i entrén.

Serveringar

Hamburgerian, Tivoligrillen, Go-cart-kiosken, Churrosboden, Pizza- och Kaffestugan, kiosker och glassbarer finns med de mest populära rätterna. I Hamburgerian, Pizzastugan och Tivoligrillen kan du endast göra din matbeställning via appen WEIQ Order.

Tänk efter före

Inte bara när ni leker, utan också före ni åker hem. Det är lätt att glömma handduk eller väska. Inventera gärna din packning före hemresan.

Boende och andra aktiviteter

För boende och andra aktivitetstips besök: tomelilla.se/turism eller visitosterlen.se. För mer information, hör av dig till info@tomelilla.se.

Hundförbud

På grund av att vi har lösgående fåglar och djur tillåter vi ej hundar i parken. Endast diplomerad ledarhund i koppel är tillåten.

Beställ och betala i mobilen

Med WEIQ-appen kan du beställa mat från Hamburgerian, Tivoligrillen och Pizzastugan. Läs mer om WEIQ-appen nedan.

Grillsugen?

Inga problem! På Tosselilla finns det gott om grillplatser, och vi bjuder på grillkol och tändvätska. Det är inte tillåtet med engångsgrillar i parken.

WEIQ

Mat i magen – äventyr hela dagen!
Nu kan du beställa och betala din mat direkt i mobilen

Med appen WEIQ Order kan du smidigt beställa mat online från Hamburgerian, tivoligrillen och Pizzastugan. Du slipper köa och kan istället utnyttja din tid till alla våra spännande aktiviteter. Ät på plats eller ta med dig maten till något av våra natursköna picknickområden.Så här gör du:

  1. Ladda ner appen WEIQ Order
  2. Välj vilket matställe du vill beställa från
  3. Gör din beställning
  4. Betala enkelt med kort eller swish
  5. Du får en notis när din order är färdig att hämtas

Med tanke på rådande restriktioner vill vi be om att endast en person från varje sällskap hämtar ut maten. Tillagningstiden kan variera, vänligen vänta med uthämtning tills du fått notis i appen.

Boende

Vill du övernatta i samband med besöket?
Kolla in dessa tips!

Staffanstorps Gästis Hotell

Staffanstorps Gästis Hotell erbjuder 20% rabatt på logi i standard-, premium- och superiorrum i samband med din vistelse hos oss. Ange koden ”Tosselilla24”.

Tomelilla Camping

Tomelilla Camping ligger lummigt belägen alldeles intill Välabadet och Folkets Park mitt i centrala Tomelilla. Campa i lugn miljö med närhet till alla bekvämligheter.

sv_SESvenska